רשימת צ'קליסט לארגון ערב גיבוש
מתקשים לתכנן ערב גיבוש לבניית צוות איכותי שעובד באופן יעיל יותר? בעזרת כמה צעדים פשוטים תוכלו לתכנן את הערב באופן הנכון ביותר לארגון שלכם. איך עושים את זה? עקבו אחר ההוראות הבאות.
לפני שנתחיל, כדאי לשקול את הנושאים הללו:
1. הגדרת מטרות לפעילות ערב הגיבוש
מה אתם רוצים להשיג לאורך הערב? האם חלק מהעובדים איבדו מוטיבציה? האם הצוות צריך לעבוד על כישורי התקשורת שלהם? האם צריך להטמיע טוב יותר עובדים חדשים שמנסים להבין איך העסק מתפקד? יש המון מטרות ולכל מטרה כדאי להתאים את הפעילות ואת משחקי החברה הנכונים.כדאי מאוד להשקיע מראש בתכנון הפעילות והערב כדי שיהיה מועיל לכל הצוות וגם מהנה עבורם.
2. הגדרת תקציב
על מנת שהערב יצא לפועל בדרך הכי טובה האפשרית צריך להתאים את הציוד הנכון. 50 עובדים, למשל, ידרשו ממי שינחה את הערב למיקרופון ומערכת הגברה. לעומת זאת, אם מדובר על ערב גיבוש לצוות קטן אין צורך להשקיע כסף בהגברה. סאונד הוא רק אלמנט אחד מבין עשרות שמי שמפיק ערבי גיבוש יודע שהוא חייב להתאים לכל אירוע שהוא עורך. גם אוכל ושתייה הם נושאים שתמיד נמצאים בראש החשיבות במהלך הערב.ישנם גם נושאים מורכבים יותר, כמו למשל כיצד יקבלו העובדים את הפעילות שבחרת עבורם, אבל על כך בהמשך.
3. העברת ההצלחה של הערב ליום שאחרי
יחסית קל להרים ערב גיבוש מוצלח. הקושי הוא לשמר את המוטיבציה שעלתה בערב הגיבוש ביום שאחרי, ובטח לבטח בחודש שאחרי. לשם כך ישנה תוכנית לתחזוקת הגיבוש הצוותי שכדאי לשים עליה דגש, כולל תכנון מפגשי בזק קצרים לחיזוק הלכידות הקבוצתית ועל מנת להיזכר במאורעות של ערב הגיבוש.כעת כשאנחנו מוכנים לבנות את הערב עצמו, תוכלו להכין עט ונייר ולרשום את הצ'קליסט הנדרש לתכנון הערב.

1. בחירת המקום לערב הגיבוש
המקום הוא האלמנט המשפיע ביותר על ערב הגיבוש. המיקום גם משפיע על שאר האלמנטים כמו בחירת הפעילות ואפילו בחירת המזון. אם עורכים ערב גיבוש בלופט המזון שנתאים למקום הזה יהיה שונה מהותית ממה שנכין לערב גיבוש בבית או בים.חשוב להשקיע מאמץ בלמצוא את המקום הנכון, ולא לסגור עם המקום הראשון שהגעתם אליו במקרה. אם ישנה אפשרות, כדאי להגיע למקום ולבחון שאכן יש שם מספיק מרחב לכל המשתתפים. המרחב אמור להיות כזה שמשאיר מספיק מקום כך שכולם ירגישו בנוח. מעט מדי שטח יכול להרוס את כל הערב, ויותר מדי מקום יכול לפזר את האנשים וגם לפגוע בפעילות. ערב גיבוש בחוץ מהווה אתגר מהותי גם כן, בעיקר בחודשים הגשומים אבל לא רק. סוג הפעילות שאפשר להעביר בחוף הים או בפארק היא מוגבלת, אם רק מטעמי אקוסטיקה.
2. מי מגיע?
האם הפעילות הינה חובה על כל העובדים? האם לצמצם את הפעילות לצוות הקטן שעובד יחד? האם אפשר להביא בני זוג? פעילויות גיבוש עם קהל קטן מדי לא תהיינה מועילות כמו פעילות רבת משתתפים, משום שלא יתרחש שיתוף פעולה חוץ צוותי.3. בחירת הזמן
כדאי לקבוע תאריך נכון עבור רוב העובדים, שיאפשר לכולם לנכוח באירוע וגם לא "יהיה תקוע" להם. ערב גיבוש שמתרחש לפני יום עבודה יכול לגרום לכך שחלק מהעובדים ירצו ללכת מוקדם, למשל. ערב שיתרחש ביום שישי בערב ימנע מהציבור הדתי מלהגיע.
4. הגעה לערב הגיבוש
למרות שההנהלה יכולה להתעלם מכך, עובדה היא כי לא לכל העובדים ישנם רכבים. כדאי למנות אחראי נסיעות ולדאוג שגם אם לעובד אין כלי תחבורה, יש מישהו מהצוות שמגיע להסיע אותו. ההסעות מצטרפות לערב עצמו ותורמות גם הם לגיבוש בין חברי הארגון. אם עורכים ערב גיבוש בצפון רצוי לארגן הסעה לכל העובדים, כי במהלך הערב הם ירצו לשתות ולהנות ולא ירצו לנסוע שעות בחזרה הביתה בסוף היום.5. ציוד מתאים
ערבי גיבוש רבים שהפקנו הצליחו משום שדאגנו שכל הציוד הנדרש יהיה מאורגן מראש. כל ערב גיבוש דורש ציוד אחר כגון: אביזרי במה, הגברה, כסאות, תאורה וכו'.רצוי לדאוג לפריטים קלים להובלה ומהירים לניקוי ולקיפול.
עוד על ערב גיבוש
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה